onsdag, maj 27, 2009

Undervattensmotiv
Fredag: Tack för all feedback:) Nu är det klart förrutom de förändringar som kommer från tryckeriet eller Annna på mjuka tyger. Och matchande tyg med bara sköldpaddor är också på G.


Torsdag: Ej klart ännu, men lite omgjort.

Ser plottrig ut som liten men när det är 150cm brett (verklig storlek) så är upplevelsen en annan. Vad tycker ni annars? Och vad tycker era barn?

Storleksexempel utifrån Gynter skjortan:
Gul = 3år
Svart= 1år
Röd= 2år

Tack för alla synpunkter. Och jag ska fixa lite mer med bakgrunden, tex det vita området. Allt är inte klart. Färgerna har vi minskat till fyra för att få ner kostnaden på tyget, och valt de färger som matchar de enfärgade trikåerna som finns. Saffransgul, lime och turkos. Molnen i mitten var eg vågornas skum, men vågorna försvann så jag kan förstå om det ser ut som konstiga moln. Men när man zoomar in på tyget är det fint med det vita bakom motiven. Kan ev byta ut dem mot moln. Tanken med att motivet är litte större och inte så upprepat är att när alla köper samma tyger kan ändå plaggen bli lite mer olika. Och var man än plockar ut sitt mönster ska det finnas något intressant. Tar förstås till mig av allt och ska göra de förbättringar jag hinner innan fredag. Fler färger blir det dock inte. Ev mörkare brun har jag funderat på, de andra är som sagt samma som enfärgade trikån. Vill man ha matchande tyg kommer troligtvis ett tyg med bara sköldpaddorna på. Men lite mindre mönster och kan användas tillsammans med det här tyget. Jag måste också ha lite bredare linjer/konturer när mönstret är så detaljerat och i flera färger, för att det ska gå att trycka. Om jag skulle minska motivet mycket skulle jag måsta ta bort mycket detaljer.

28 kommentarer:

KattchingShop sa...

hej!
kul att du spanat på min blogg, d gjorde ju att jag hittade till din! ;)
fasen, du gör riktigt snygga grejer, jag må säga att jag blev lite imponerad! haha! :)
keep up the good work!!
/hanna - kattching

Kattching sa...

å jo, klart du får lägga till mig bland dina bloggar! jag lägger till dig så jag kan kika in igen! :)

anna sa...

Jätteläckert!! Ska visa det för Louise när hon kommer in :-)
/Kram

angelmax sa...

jätte fint, kom sälja kanon!!!!! Du är bara för duktig alltså!

anna sa...

Louise vill inte sluta titta på alla djur :-). Nu ska vi "titta igen".

Johanna sa...

Haha vilken tur jag har Louise, det är kul om barnen hittar intressanta figurer och saker i tyget inte bara att det är estetiskt snyggt för oss vuxna. Ge henne en kram från mig:)

Kristin sa...

Det är fantastiskt fint!

Doris_Assar sa...

Det är verkligen fint!!!
Jag funderar på en sak, hur stort är mönstret? Hur det ser ut på en body, ett par brallor, en t-shirt osv. Kanske behöver det vara "plottrigare" (mindre) eftersom jag gissar att de flesta ska sy barnkläder av det? *bara en tanke* :-)

h sa...

Ruskigt snyggt! Skulle vara perfekt som bonad ovanför en barnsäng. Massvis att titta på och läckra färger.

Amandha på AMDA design sa...

Tycker det är super snyggt och jag frågade 2 av mina 3 barn 9åriga dottern sa: Jätte fint vilka söta kaniner 4åriga sonen sa: ja pirater mamma köp det till mig!! Haha

LizA sa...

Jag håller med Doris och Assar, eftersom många säkert kommer sy barnkläder är det bra om man får med tex ubåten tillsammans med fiskarna där nere osv.

Sen har jag några tankar om färgerna, jag gillade färgerna bättre på den förra, med gult och svart. Detaljerna syntes bättre, men om det blir för många färger så ta hellre med svart än gult. Sen tycker jag väl det blev lite för mycket blommor för min smak, blommorna i den vita där nere känns helt överflödiga i mina ögon. Samma med blommorna borta till höger, vid stenarna. Var bättre med bara blad. Tyckte dessutom det var finare med stenar i blandade färger, både vita och orange, nu flyter dom som ihop.

Annars är det bra att du har tagit bort det bruna prickiga, och att molnen är fler och mer oregelbundna. Däremot kan molnen i mitten få ett mer oregelbundet mellanrum och form.

Men mest "stör" jag mig på färgerna, det känns som att det flyter ihop för mycket, jag vill ha tillbaka både den gula och svarta färgen, och kan tänka mig att betala extra om det är så att priset blir högre pga fler färger.

Lite tankar från mig, även om det kändes som lite för mycket kritik, men ärligt talat gillade jag första utkastet betydligt mer. Så mer färg, och mindre blommor!

Äppel Päppel sa...

Jag tycker det är underbart fint!

LizA sa...

Ok, synd att det blir för dyrt med fler färger. Men stenarna går väl fixa med det antalet färger iaf.

Finns det någon slags prisuppgift, liksom vart det kommer landa?

LizA sa...

strunta i min prisfråga, såg på mjuka tyger.

Är det priset för dom nuvarande färgerna eller för dom gamla färgerna? Dvs 4 el 6 färger?

Mockolini sa...

Super fint känner kanske också att färgerna flyter ihop lite för mycket, vet inte om det är de gula som gör det! Det är så svårt att säga när man inte har sätt det tryckt på tyg!(tycker jag)
Men jag gillar motivet jätte mycket!! =)

LizA sa...

Jo just ja, jag kom på att på dom ställen där du har varit tvungen att ta bort konturerna, tex kring stenarna och palmerna, pga att dom var svarta, så kan du ju ersätta med brunt istället.

Anna-Snoddas sa...

Vad glad jag blir att få höra att det antagligen blir ett sköldpaddstyg! Fullkommligt älskar dina sköldpaddor! :)

Skaparmani sa...

Superfint, och nytänkande att man kan välja motiv till plagget, tycker inte att du ska förminska.

Bra att du tog bort den bruna "bården som fanns tidigare, den hade begränsat var man kan lägga mönstret.

Ser fram emot att köpa några meter!!

LillaBarn sa...

Vadå på Mjuka Tyger!?? Har jag missat nåt?? Har du börjat sälja det??? Jag vill ju köpa såklart!!

LizA sa...

Mycket bättre! Nu är jag i princip nöjd fast det bara är 4 färger :)
Men i mina ögon får du gärna dumpa blommorna där nere till höger oxå, och bara ha blad, som det var på första bilden. Då skulle jag vara supernöjd, och handla alldeles för mycket för mitt eget bästa ;)

Johanna sa...

LiZa, Dom kanske ryker ikväll, blommorna alltså.

Doris_Assar sa...

Gillar den nya mörkare bruna färger mycket bättre!! Oj vad fint det blir! Vad duktig du är! :-)

Camilla Porsman sa...

Jag tycker att det är jättefint och skulle vilja ha flera meter av det här just för att få med flera av de olika motiven. Vill gärna få möjlighet att köpa det via bloggen också, för jag bor utomlands och kan inte buda på dina Traderaauktioner i och med att de är låsta till köpare inom Sverige (jag har dock kvar svenskt konto och kan ordna svensk leveransadress, men det går alltså inte att buda på auktionerna så som de är upplagda idag).

LizA sa...

Nice:) Har du förresten sett att du missat en del konturer i blompartiet till vänster? Eller det kanske ska va så?

Bustråden sa...

Jag tycker det är fint med blommorna där nere till höger, hela tyget är jättehärligt!

Johanna sa...

LiZa, det har bara blivit så när jag sparat ner det till webben. På orginalet är det inte så. Det är svårt att få bilden så att den inte är för stor... och då krånglar det lite när man klipper och klistrar och sparar:)

anna sa...

OJ, hade missat sköldpaddorna.. De är ljuvliga!!

Camilla Porsman sa...

Åh, så fint! Jag vill ha flera meter av både grundtyget och de matchande tygerna! Mina pojkar kommer att ÄLSKA plagg i de här tygerna.