lördag, maj 02, 2009

Stryka usch och fy, kanske fabrikstryck, städtvång mm

Jag är lite besviken. Jag har försökt fixera färgen i ugnen. Men det funkar inte, jag ska kontakta screentec. Men om jag däremot stryker på färgen sitter den perfekt, men det är tidsödande. Jag har haft tryckförbud för min sambo idag, och varit tvungen att städa. Då blev det lite bråk hihi jag är inte rolig att leva med nu.

Jag har för övrigt haft kontakt med Anna på mjuka tyger och ska börja rita upp ett motiv till dem. Tror jag håller det hemligt tills det är klart vilken typ av motiv det blir. Men jag ska försöka göra ett riktigt lekfullt, motiv-tryck, kanske flerfärg så håll tummarna för att jag lyckas. Sedan får vi hoppas att hon nu med hjälp får ordning på leveranser och annat som strulat. För lyckas det så hoppas jag att alla ger Mjuka tyger en ny chans, många är besvikna har jag sett på sytråden. Själv är jag inte alls så insatt i tygvärden vad gäller köp av tyger, jag springer på skellefteås enda tygaffär och köper enfärgad trikå var och varannan dag, dom måste undra vad jag ska med allt till. På tal om tygköperi, jag funderar på att sälja på tradera lite handtryckt tyg, med reservationspris (taskigt va?!) Men jag vet inte riktigt hur det fungerar och tycker det känns struligt med frakt. Kanske bla lägger ut det blåa tyget på bilden ovan. Hur fraktar man smartast typ en meter tyg?

Lägger in fler bilder. Var hos Pia, Pajas, igår. Och hon började sy ett par hängselbyxor alá piamodell med mudd, av naturvitt apor lejontyg med brunt tryck och brun mudd. Men hängslerna hann inte bli klara och hennes lille modell (son) var sjuk och lite ledsen, så det är inte byxornas fel att han gråter lite på bilden. Och Pia om du vill tar jag bort bilderna, men jag tycker ni är fina på dem:)

Jag har också förhoppningar om att JNY design vill trycka upp mina apor lejon till hösten. Annars kanske jag måste göra det själv, för dom är som charmiga:)

9 kommentarer:

LizA sa...

oj oj, vad kul att det nog blir fabrikstryck av dina motiv. Jag hoppas några av dina gamla motiv kommer med, jag är helt kär i ubåtarna och helikoptrarna, kanske mest för att det finns så dåligt med mönstrade tyger som funkar till lite äldre pojkar.

Angående att frakta tyger så är det bästa sättet att köpa mailingbags, sök på tradera, många som säljer. Finns olika storlekar, jag som skickar barnkläder kör mest med den storleken som är som ett A4, och den rymmer nog 2-3 meter tyg iaf. Finns större storlekar oxå om man vill skicka mer. Mailingbagsen tål otroligt mkt, går inte sönder i första taget om man köper dem i plast, (finns i nån slags metallfolie oxå, men dom går sönder lätt) Den storlek jag har, i plast, kostar ca 2-3 kr st beroende på hur många man köper.

LillaBarn sa...

Vad kul!!! Länka gärna till tradera auktionen i din blogg!! Vad kul att du ska rita åt mjuka tyger, har kollat in deras websida men det verkar som de inte säljer på nätet längre??! Jag skulle gärna beställa lite tyger därifrån till min moster i Stockholm, som hon sen kan skicka hit. Vet du om hon ska börja sälja via nätet igen??
Aporna och lejonen är helt suveräna...

anna sa...

Gud, så kul!! Har ingen erfarenhet av tradera, men länka gärna dit på din blogg när det är dax! Håller tummarna för Mjuka tyger och JNYdesign! Var också och ville shoppa på Mjukatygers hemsida igår, men de sålde inget nu :-(.

Kram

emeli sa...

Jaså, ok. Tack för det gulliga svaret förresten! :) Hursomhelst så verkar du vara jätte duktig på att illustrera! Tyckte speciellt om de där söta brallorna på den lilla killen, på sista bilden :)

Hoppas att du har haft en bra helg!

Johanna sa...

Hejsan allihopa, vad kul att ni hejjar fram mina motiv:) Och det här med att många motiv upplevs som "tjejiga" har jag hört från många. Hör här, jag ska försöka göra motivet både killigt och kanske lite sött tjejigt beroende på vilken bit av tyget ni använder... En utmaning men jag hoppas jag lyckas:)Och att det blir omtyckt.

Skaparmani sa...

Vad kul, ser fram emot det.

Jag skickar tyg i malingbags, 1 metersbitar packas lagom i A4 storlek, men det finns olika storlekar att välja på.

Hojta till innan du lägger ut på Tradera, här har du en säker budgivare!!

Jag hoppas på traktortryck, eller VW bubbla (bilen), kan bli bra både till kille och tjej. Flugsvampar är oxå snyggt.

Kanske lite tufft med svart tryck på cerise botten ?(Har ett cerise tyg med helikoptertryck som är supersnyggt både till kille och tjej)

Doris_Assar sa...

Jättekul, jag hejar också på och vill köpa tyg! :-)

Sandra sa...

Jag är helt kär i apor och lejontrycket just nu så hoppas att ni får igenom ett samarbete till hösten. Håller tummar och tår för detta.

Amandha på AMDA design sa...

Hej!
Tänkte bara tipsa dig om att swelogent har samma enfärgade trikå som de säljer på mjuka tyger. Den är super i kvalitet och den är inte alls speciellt dyr. Där kan man även handla om man har hobbyverksamhet eller om man känner någon som har företag så kan man handla genom den.
När det gäller att packa tyger så skulle jag välja antingen mailingbags eller så att du tar svarta sopsäckar som du slår in som vanliga paket fast med massor av tape.