torsdag, april 07, 2011

Deer


Nästa Znok tyg, Deer som kommer i slutet av April. Två färgkombos och jag längtar efter att se dem som tyg. Ett motiv som passar också som inredning tycker jag. Men det blir nog lite sommarkläder till mig själv av dessa. Och till syrrans flickor, tror de kommer att gå hem där. Men man vet aldrig, det är svårt att veta vad fem- och nioåringar tycker om. Men de gillar i alla fall grönt, det vet jag.


Snart flyttar jag och nu håller jag på att packa lite varje dag så att jag inte ska måsta jobba ihjäl mig de sista dagarna. Till helgen försvinner nog både tyger och symaskiner ner i lådor och jag vet redan att jag kommer att får världens sylust efter det. Jag gruvar mig för flytten för det värsta jag vet är att sortera grejer och städa, två moment som man måste göra vid flytt. Jag lever i ett ständigt kaos både innuti min hjärna och om man tittar in i mitt hem. Stökigt är det, med undantag för den första timmen efter städning. Och så har det alltid varit, tyvärr. Jag har som mål att ha bättre ordning när jag får lite större, men jag är tveksam till om jag kommer att lyckas.


Ikväll blir det pyssel hos Pia, blir najs. Det är så kul med en kompis som är så kreativ. Det var faktiskt hon som sa till mig för något år sedan i samband med att vi skulle pyssla att det fanns så lite barntyger. Hon sydde jag pysslade med annat, ritade nog den kvällen. Och då väcktes intresset att börja fantisera om hur barntyger skulle kunna se ut. Resten vet ni som brukar titta in här på bloggen.

37 kommentarer:

Madelene sa...

Du ruinerar mig!....som vanligt! :0P Med alla dina "must haves" så hamstrar jag mer än jag syr av tygerna. ;0)

Caroline sa...

Hej!
Du gör så snygga mönster! Har nyss beställt Rödluvan från Ikasyr...
Själv skulle jag också vilja prova på att göra mönster. Ritar du förhand på papper först eller leker du "bara" med datorn? :)
Vill också tipsa om en finsk mönsterdesignare: http://tuulivei.blogspot.com/

Ahlard sa...

Hej,

Tack:)

Madelene: Oj jo jag förstår att ni flitiga sömmerskor har stora kostnader för tyg och tillbehör. Jag hoppas ni kan få igen en slant genom att sälja eller minska på köpeskläder, ber lite om ursäkt också;)

Caroline: Jag ritar både för hand och i dator. Men filerna som skickas till tryckeriet är alltid gjorda i datorn. Tack för länktipset, kul:)

od Andulky sa...

Superfina tyger!!

Stort lycka till med flytten!
Kram

WilleBus sa...

Det gröna är så snyggt!!! Det kommer att få klä både MollyMys och WilleBus i sommar hoppas jag!

Ahlard sa...

WilleBus och MollyMys vilka underbara namn/smeknamn:) Som två små snälla sagofigurer:) Jag hoppas de kommer att gilla det.

Ahlard sa...

WilleBus och MollyMys vilka underbara namn/smeknamn:) Som två små snälla sagofigurer:) Jag hoppas de kommer att gilla det.

Kristin sa...

Vet du vad det kommer att tryckas i för kvalitéer? *Hoppas på väv*

Ahlard sa...

Kristin:
Vi har pratat om det, men är osäkra på om det går att sälja de mängder man måste trycka upp. Så först blir det jersey, men men det kan hända att det kommer som väv också.

Jenny sa...

Ojoj så söta!

Hur stora är rådjuren?

Ahlard sa...

Jenny:
De är 7,5cm höga

Camilla sa...

Fantastisk fina, jag vill haaaaaa! Förresten, när kommer djungel/savanndjuren?
Ett motiv som jag saknar är dinosaurier, lite tuffare sådana. Typ en mangadino. :-) Och så tåg, gärna med djur i. Både på klädtyger och som inredningstyger. Det vore en megahit här.
Måste berätta att pojkarna (4 och 6 år gamla) KRAMADE klängaporna och robotarna när de anlände här häromdagen. Det ger syglädje!

Paula sa...

Åhh vilka fina, jag som inte skulle köpa nåt mer tyg på ett tag, jaja det höll inte länge :-)

Ahlard sa...

Camilla:
Åh att de kramade dem värmer:) Själv har jag inte sett klängaporna som tyg än så jag ser med spänning fram emot något sytt plagg på bild:)
Och vad gäller dina önskemål om tyg så får jag tyvärr inte avslöja vad som kommer. Men kanske prickar vi tema men inte stilen snart. Men jag gillar att höra vad ni önskar:) Savann är inte planerat närmaste månaderna utan blir nog ganska långt bort.

Paula: Tack:)

Hanna sa...

aargh!!! so cute!!!!!!!!!

can we get this from finlad too??!?!

Ingrid sa...

ytterligare ett måste ha... vi är nog många som är glada att du designar tyger åt oss!!! lycka till med flytten!

Wcollection sa...

Det är helt fantastiska Johanna, du är så otroligt begåvad! Gillar båda skarpt! Har en klätterapa tshirt på g få se om jag hinner få klart den i kväll (beror på når barnen somnar)...Tänkte höra om du har lust, ork å tid att skissa på en tavla till mina pojkars rum? Ingen bråska, men vore så kul å ha en unik:)...är med en riktig stökTina;) kan håll aordning där det syns men är oordning i alal stända utrymmen;) lycka till med flyttandet! KRAM

Le Petit sa...

Supersöta! Detta motivet var riktigt fint!

Annika sa...

Absolutely adorable!
It would be wonderful to get to sew some of these.

Katrin sa...

Åh, jag är kär! Vilka lovely tyger, kan knappt bärga mig!

Wcollection sa...

var hemskt vad illa jag skrev...hoppas du fattar ändå;)

Mirrezz sa...

De tygerna M Å S T E jag ha!!!

Benglan sa...

Riktigt schysst tryck och klockrena färger Johanna! :)

Fangoria sa...

ÅH wow det där blir ett sånt där MUST have!!

Anonym sa...

Oj, grymmecoolt! Vilken härlig idé och så annorlunda! Snyggt jobbat!
//Thea (Kokalal)

Ahlard sa...

Oj tack allihopa, gud så glad jag blir när jag kommer hem och får läsa allt det här:)
*LER*

Som svar på frågan om det går att köpa i finland måste jag be er fråga Jenny på Znok design för jag vet inte riktigt. Har dålig koll på återförsäljare.

Nu ska jag krypa isäng:) Sov gott allihopa

BamBuu sa...

Super snyggt, gillar, gillar!

Petra / Popetotrora sa...

Hjälp vad sött tyg!! Jag smälter! Jag hinner liksom aldrig sy upp dina underbara tyger innan jag måste köpa nya! :-)

MinaMirakel sa...

Kanonfina båda två, favvon blir nog det i brunt!
Jag håller på att tvätta klätteraporna i cerice, ska bli en skön sommarklänning till min
6-åring./Åsa

[bebisblä] sa...

Jättesöta! Som alla andra är jag kär i många av dina mönster och spenderar egentligen på tok för mycket pengare på det, men det är det värt! Dina tyger gör det så otroligt mycket roligare att sy. Dessutom älskar min N alla söta djur som numera pryder tröjorna. Precis som Camilla skulle jag uppskatta dinosaurier. Det vore kul med lite "farligare" djur, kanske som visar tänderna? Jag såg för ett tag sedan att du skrev i ett blogginlägg att du kanske borde göra något blommönster. Det tycker jag är en ypperlig idé. Det passar ju både till vuxna och barn (vilket jag har för mig att JNY efterfrågade). Gärna blommor i glada färger i typ "hawaiistuk".

Älskade Hjärtegryn ® sa...

Grymmt snygga (som alla tyger du ritat).
Håller med alla ovanstående man blir ruinerad ;)
Tygerna som är populärast hos mig och som jag syr upp och säljer kläder av mest är faktiskt dem du ritat vilket betyder att dem tilltalar många :)
Keep up the good work girl !

by delse sa...

Men sååå fint tyg! Helt underbart!
Längtar att få se det på riktigt=)

Äppel Päppel sa...

Ojojojoj! Vilket tyg! Jag blir alldeles stum! Det här är verkligen ett MÅSTE HA! (brukar jag säga om allt du gör iofs) HIHIHI!

Ugglor i mossen sa...

åh så fina... snor bliden dierkt så jag kan blogga om det....

Tiro sa...

Helt underbara tyger! De måste jag bara ha!!!

Anonym sa...

Åååå så söta!!! Blommiga rådjur, så fina. Jag köpte ett tyg från USA med blommiga frukter som tyvärr är slut. Nu får det blir lite blommiga rådjur i stället. :-)

GULLEGRIS sa...

Hej,
Har just upptäckt dina underbara tyger!!! Är på jakt efter det vita "deer" tyget. Finns det att få tag i någon annanstans än hos Znok? Det var nämligen slut hos dom:(
Mvh Lotta