torsdag, januari 19, 2012

Sol ute sol inne sol i hjärtat...

Jag hoppas det är OK för ottobre att jag lägger ut en bild som föreställer tunikan i deras senaste nr. Mail Express, här i strl. 104. För en sådan ska jag nog sy till syrrans minsta. Och hon är fin i gult med sitt blonda hår och bruna ögon:) Ottobre är den tidning jag nästan uteslutande använder när jag syr. Sen har jag ju turen och får använda mönster som min vän Pajas ritat upp. Så att det inte blir några missförstånd så skriver jag det, jag säljer ej kläder så det jag syr ur ottobre är till min tjej eller syrrans barn.
T-shirt motsvarande en 45cm hög, vet ej storlek har ju bara babykläder hemma. Hade dock en body strl 80cl så den större bodyn på bilden har samma mått som den. Den lilla motsvarar nog en 56cl.

Uppdatering: Någon undrade vad jag skulle sy av det. Och i ärlighetens namn så är det ju inte jag som ska sy utan många av er andra har vi tänkt. Men jag visar exempel här (databilder) på saker jag önskar att jag kommer att sy. Mönstret motsvarar här en liten klänning till vänster som är 40cm hög och den till höger 45cm hög. Har en sjuk liten tjej här hemma men ska försöka visa mer sen.

Visar upp ett sommarmotiv som snart kommer att finnas hos Znok. Motiven ska ju ofta ritas i god tid så det gäller att locka fram den rätta sommarkänslan när jag ska rita sommar under mörkaste höstvintern. Men jag hoppas jag har lyckats. Mer information finns på Znokdesigns blogg.

19 kommentarer:

Liten Stjärna sa...

vilket fint mönster!du är så kreativ!!!

Ikuinen vauvakuume sa...

Jag vill flytta dit - var finns den här platsen? i Saltsjöbaden? Härlig tyg i alla fal och riktigt sommarljusiga färger.

MinaMirakel sa...

jag tycker att det på minner om Astrid lindgrens värld och det är ju inte illa, underbart!/Åsa

Le Petit sa...

Vilket mysigt mönster! Jag tycker du lyckats bra med sommarmönster mitt i den slaskande vintern =).

Heimlaga sa...

Nog ger det sommarkänsla!

Krajamaria sa...

Tror du har lyckats med sommaräknslan rätt bra! :)

Lime by me - Lime design sa...

Härliga färger! Blir fint att kombinera på olika sätt!

Åsa Tidqvist sa...

jamen verkligen! HUR fint som helst!! Måste köpas!

Ikuinen vauvakuume sa...

Vad tänkte du att sy med den här tygen? Här i Finland tycker många, att det finns litet för mycket på samma tygen.

Kicki sa...

Hur fint som helst!!! Som ALLTID!!

od Andulky sa...

Hjälp så fint!!!

Ikuinen vauvakuume sa...

Tack om ideer, jag delade dom vidare.

busmumrik sa...

Helt underbart!! Du är så väldans duktig;) Kommer helt klart att köpas in;)

Onomak sa...

Såå snyggt! Det måste köpas och sy lite sommarklänningar till dottern :)

Pyssellycka sa...

Det ser jättefint ut! Kul att det går att kombinera med så många färger, det gillar jag.

Knitting Emma sa...

Hur upplever du att Ottobres mönster är? Jag sydde efter dem förut, och jag upplevde dem som breda, på mina inte alltför smala barn. Jag har precis sagt upp prenumerationen på tidningen just därför. Det kändes som att jag aldrig kunde ta mönstret rakt av utan alltid var tvungen att göra dem smalare. Då kan jag lika gärna köpa enstaka mönster eller skapa egna mönster från grundmönster.

/Emma

Johanna sa...

Knitting Emma: Jag tar nästan aldrig någon sömnsmån i sidorna och förlänger alltid på längden när jag klipper ut. Då brukar det bli riktigt bra:)

Sally sa...

Åh nu längtar man till sommar, svensk sommar! Säger jag som bor i södra Spanien där det nästan är sommar året runt.. Men inget går upp mot svensk sommar!!

Du kan föresten komma in till min blogg och hämta ett pris :-)

Knitting Emma sa...

Ah, Johanna, det var väl det jag trodde :)

Snygga tyger! Tror bestämt att mina stora tjejer ska få en varsin halterneck-sommarklänning i detta tyg. Tack för inspirationen!